maanantai 30. kesäkuuta 2014

Sellainen, joka kuuntelee


Tämän tositarinan kuulin joitain vuosia sitten eräässä koulutuksessa. Tarinan kertoja toimi lastenosastolla sekä sairaanhoitajana että vauvaperhetyöntekijänä. 

Kertoja oli ensin sairaanhoitajan roolissa ottanut vastaan perheen, esitellyt heille osaston ja luvannut palata myöhemmin kertomaan vauvaperhetyöstä. Hän palasikin, kertoi mitä vauvaperhetyö on, ja aikoi sitten lähteä potilashuoneesta. Mutta kuinka ollakaan, hänen mieleensä juolahti ajatus: "Hetkinen, en ole nyt sairaanhoitajan roolissa, vaan vauvaperhetyöntekijän. Vauvaperhetyöntekijä on sellainen, joka kuuntelee perhettä." Hän siis ei poistunutkaan kiireesti toimitettuaan tehtävänsä (tiedon antamisen), vaan jäi paikoilleen ja antoi perheelle mahdollisuuden puhua. Ja perhe puhui.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni hoitaja osaa jäädä huoneeseen ilman vauvaperhetyön koulutusta. Ja että kuuluuko joissain oppilaitoksissa sairaanhoitajan koulutukseen samaa oppia kuin vauvaperhetyöntekijän koulutukseen: "Hoitaja on sellainen, joka kuuntelee."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti