tiistai 20. elokuuta 2013

Aika kova juttu tämäkin

Sain Routledge Educationilta sähköpostiini viestin, jossa mainostettiin uutta Disability & Society-lehden teemanumeroa, joka on kyseisen lehden historian ensimmäinen Virtual Special Issue.  Tuon virtuaalisen erikoisnumeron teemana on lapsuus ja vammaisuus!

Onpa hienoa, että ovat juuri sen aiheen valinneet ensimmäiseksi, vaikka vammaistutkimuksessa lapsiin liittyvät tutkimukset ovat olleet selkeässä vähemmistössä näihin aikoihin asti. Toivottavasti tuon lehden (joka on yksi vammaistutkimuksen arvostetuimmista) aiheenvalinta kertoo laajemminkin alan suuntauksesta.

Lupaavasti kyllä näyttääkin siltä, että parempaan olla menossa sekä määrän että laadun suhteen, kuten jo aiemmin kirjoitin. Silti paljon lisää vammaisten lasten tutkimusta tarvitaan, kuten Kynnys ry:n puheenjohtaja Amu Urhonenkin kirjoittaa Kynnyksen blogissa. Erityisesti tarvittaisiin lapsinäkökulmaista tutkimusta. Joten kaikki vähänkään kiinnostuneet, tarttukaa aihepiiriin!

Artikkelien valitseminen kokoelmaan oli toimituksen mukaan vaikeaa, sillä jokaista valittua kohden olisi ollut monta muutakin vahvaa ehdokasta vuosien varrelta. Valituiksi tulivat sitten ne teemat, jotka erottuivat kirkkaimmin. Kaikissa artikkeleissa yksi keskeinen teema taitaa olla lasten oman äänen kuuleminen. Siitä näkökulmasta suosittelen kokoelmasta erityisesti Davisin ja Watsonin artikkelia, Berni Kellyn artikkelia sekä Connorsin ja Stalkerin artikkelia.

Ja tietenkin suosittelen myös omaa (viime vuona julkaistua) artikkeliani, joka suureksi ilokseni oli valittu tuohon kokoelmaan. En tiennyt, että tällaista kokoelmaa edes suunnitellaan. Sitä suurempi yllätys oli lukea oma nimi netissä julkaistusta listasta. Siis kaikkien niiden kaikkien kovien nimien joukosta; niiden, jotka ovat kirjoittaneet juuri niitä artikkeleita, joita kaikissa vammaisten lasten näkökulmaa käsittelevissä artikkeleissa siteerataan. Siinä porukassa nyt sitten ollaan! Sopii ruveta siteeraamaan! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti