tiistai 24. helmikuuta 2015

Lasten asiallaHienoja uutisia: Lastenneurologian hoitajat ry eli Lane on perustanut oman lehden!

Lasten asialla -lehti on kaikkien luettavissa netissä, sillä me Lanessa ajattelemme, että tieto lisääntyy jakamalla. Lehti hyödyttänee monenlaisia lasten hyvinvoinnista kiinnostuneita ihmisiä, niin ammattilaisia kuin taviksiakin, sillä siellä on esimerkiksi vinkkejä hyvistä kirjoista.

Ensimmäisen numeron vinkeissä kerrotaan kirjoista, joiden aiheina ovat lapsen osallisuus ja oikeudet, sadutus, lapsiperheiden hyvinvointi, epilepsia ja erityisen lapsen elämä. Kirjojen tyyli vaihtelee lastenkirjasta tieteellisiin opuksiin – mikä kuvaakin hyvin sekä Lanen että lehden linjaa: me kuuntelemme sekä lasten että tieteen kieltä!

Tieteen kielellä tässä ensimmäisessä lehdessä on kirjoitettu kaksi artikkelia: Anna-Sisko Sorsan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetutkimukseen perustuva "Perhekeskeisyys ja lapsen oikeudet sairaalassa" sekä minun väitöskirja-artikkelini johdantoon pohjautuva "Millaisia ajatusmalleja on lasten kuntoutushoitotyön taustalla?". Molemmissa riittänee ajattelun aihetta muillekin kuin lastenneurologian hoitajille.

Lehden tarkoituksena on neurologisesti sairaiden tai vammaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen. Laittakaa siis lehti jakoon somessa, sähköpostitse tai paperiversiona, jotta se löytää tiensä kaikkien niiden käsiin, joiden käsissä lasten hyvinvointi on!

·         Lehden kotisivu
·         Lukuversio (pdf)
·         Tulostusversio (pdf)


3 kommenttia:

 1. Hei, twitterin kautta eksyin. :) Sun kannattaisi lisätä bloggerin lukijalista tuohon myös, niin olisi helpompi sitä kauttakin liittyä lukijaksi.

  VastaaPoista
 2. Hei Etna, hauska kuulla, että Twitter on ymmärtänyt ohjata tänne :)

  Kiitos vinkistä! Lisäsin lukijat-gadgetin. En ollut edes huomannutkaan tuota "muita laajennuksia"-vaihtoehtoa.

  Täytyy käydä tutustumassa sunkin blogeihisi!

  VastaaPoista
 3. :) Kiva! (Joo, tykkäsit mun twiitistä, joten pakkohan se profiili ja bloggerin blogikin oli kurkkia ;) )

  VastaaPoista