tiistai 18. marraskuuta 2014

Liputa lasten oikeuksien puolesta!
Pidätkö lapsia ja lasten oikeuksia arvossa? Nyt jos koskaan: näytä se nostamalla lippu salkoon lapsen oikeuksien päivänä 20.11.! Ja levitä sanaa, että muutkin nostaisivat – Sisäministeriö nimittäin harkitsee tämän ja viime vuoden kokemusten perusteella, määrääkö se päivän pysyväksi liputuspäiväksi.

Mielestäni liputuspäivä olisi tässä kohtaa erittäin paikallaan. Se nostaisi lapsen oikeudet jokaisen kalenteriin ja jokaisen silmiin ulkona liikuttaessa; varmasti se siis lisäisi tietoisuutta asiasta.

Monethan eivät edes tiedä, mitä lapsen oikeuksien sopimuksessa sanotaan, vaikka se sitoo Suomen valtiota oikeudellisesti – eli meitä kaikkia, jotka olemme (välillisesti tai suoraan) lasten tai heidän asioidensa kanssa tekemisissä. Vaikka moni asia on lasten oikeuksien suhteen Suomessa hyvin, niin paljon olisi vielä parannettavaakin, kuten Lastensuojelun keskusliitto tiedotteessaan toteaa.

Sitä paitsi: mitä kertoo maastamme se, että kaikki liputuspäivät ovat aikuisten kunniaksi? Nyt asia voidaan korjata ja osoittaa arvostusta myös lapsille!

Siis jaa sinäkin liputuskampanjasta tietoa somessa (Facebookissa on oma kampanjasivunsa) sekä haasta mukaan koulut, päiväkodit, seurakunnat ja oma kuntasi, työpaikkasi, harrastuspaikkasi ja esimerkiksi oma taloyhtiösi. Viime vuonna muutamakin kaupunki havahtui liputtamaan, kun heille siitä twiitattiin :) Tänä vuonna tiedän ainakin Turun, Tampereen ja Helsingin liputtavan.

Voit myös lisätä liputuskampanjan bannerin nettisivuillesi, Facebook-sivuillesi ja sähköpostin allekirjoitukseen. 

Kerrothan kantasi lisäksi suoraan Sisäministeriölle Ota kantaa -sivulla, jotta liputuspäivä varmasti saataisiin pysyväksi käytännöksi. 

Lapset ansaitsevat oman päivänsä! P.S. Jos haluat tietää enemmän lasten oikeuksista ja erityisesti (vammaisten) lasten oikeudesta tulla kuulluksi, kannattaa tutustua kokoamaani linkkilistaan.Tänä vuonna lapsen oikeuksien päivän teemana on lapsen oikeus leikkiin - siitä kirjoitin eilen Terveyttä tieteestä -blogissa. 

P.S.2 Päivitys 14.1.2015: Eläköön, sisäministeriö esittää lapsen oikeuksien päivää liputuspäiväksi! Kansalaiset pitävät lapsen oikeuksia liputtamisen arvoisena! Kannatti pitää meteliä ja ottaa kantaa - meidän kaikkien!  

3 kommenttia:

 1. hei Johanna, mielenkiinnolla olen mukana lukijoidesi joukossa. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla, tervetuloa mukaan! Kirjoitan myös kahdessa muussa blogissa, jotka näkyvät tuolta oikeanpuoleisesta sivupalkista. Uusin kirjoitukseni Lapsinäkökulma-blogissa liittyy myös lapsen oikeuksiin ja tämän lapsen oikeuksien viikon teemaan: lapsen oikeuteen leikkiä (ja tulla kuulluksi): http://lapsinakokulma.wordpress.com/2014/11/20/ammattilainen-uskallatko-leikkia/

   Poista
 2. " Pidätkö lapsia ja lasten oikeuksia arvossa? Nyt jos koskaan: näytä se nostamalla lippu salkoon lapsen oikeuksien päivänä 20.11.! Ja levitä sanaa, että muutkin nostaisivat – Sisäministeriö nimittäin harkitsee tämän ja viime vuoden kokemusten perusteella, määrääkö se päivän pysyväksi liputuspäiväksi. "

  -Kyllä lastenoikeudet oman liputuspäivän ansaitsevat! Jatka samaa rataa!

  VastaaPoista